Hitachi Yutaki S

Hitachi Yutaki S

Toplotna črpalka Yutaki S Combi je idealna rešitev za novogradnje in prenove. Zaradi izjemne učinkovitosti je Yutaki S Combi optimalna rešitev za ogrevanje, hlajenje in proizvodnjo tople sanitarne vode, saj vsebuje integrirano kompaktno notranjo enoto za lažjo namestitev. Yutaki S Combi ustreza toplotnim izgubam večine hiš in stanovanj. Naprava omogoča kvalitetno hlajenje, ogrevanje, proizvodnjo tople sanitarne vode ter ogrevanje bazena s konkurenčno ceno tudi med najbolj opevanimi toplotnimi črpalkami.

Glavne značilnosti

  • Priprava ogrevalne vode do +80°C pri temperaturi -20°C
  • Visoko grelno število COP (do 4,36 za Yutaki S, model Combi do 5,02, kar ga uvršča med zmagovalce v tem parametru)
  • Ogrevanje oz. hlajenje prostorov preko talnega ogrevanja, radiatorjev oz. sanitarne vode, možno klimatiziranje bazena
  • Možnost preklopa na drugi vir ogrevanja v kombinaciji solarnega sistema
  • Kompaktna enota za pripravo sanitarne vode – 185L in 250L bojler znotraj enote
Glavne prednosti

Udobje

V primeru prenove oz. predelave kurilnice na klasično radiatorsko ogrevanje oz. kombinacijo, visoka izhodna temperatura vode (celo do 80°C) poskrbi za zelo visoke temperature radiatorjev. S funkcijami kot so brezžično oddaljeno krmiljenje, tedenski časovnik za optimizirano pred-pripravo
sanitarne vode, zvočni tlak zunanje enote od 46dB in podobni parametri skrbijo za udobje vaše družine v različnih vremenskih pogojih.

Strošek ogrevanja

Toplotna črpalka Hitachi Yutaki omogoča nižjo porabo od ostalih alternativ ogrevanja in je
primerljiva z ostalimi konkurenti. Tudi pri tej toplotni črpalki visok energijski razred A+ inverterske tehnologije zagotavlja majhno porabo električne energije. Kaskadni sistem dveh freonskih krogov priskrbi nižje stroške elektrike

Atraktiven videz

Tako notranje kot zunanje enote so dizajnirane z veliko mero občutka in estetike. Notranja enota je lična in nemoteča. Čeprav se notranji deli nahajajo v kurilnicah in predprostorih dajejo občutek estetike in tehnične izpopolnjenosti. Materiali so masivni in kakovostne izdelave.

A+/A++ učinkovitost

Hitachi Yutaki S ali Yutaki S Combi toplotna črpalka deluje v nekoliko manjšem energijskem razredu, vendar zaradi kaskadnosti sistemov nič kaj ne zaostaja za konkurenti. V primerjavi z drugimi ne gre za tako velike razlike pri porabi elektrike. Inverterska in split tehnologija Hitachi tehnologije omogoča optimizirano delovanje pri temperaturah - 20°C.

Izstopna temperatura

V izvedbi Hitachi Yutaki z izhodno temperaturo vode +80°C kraljuje v svojem razredu visokotemperaturnih toplotnih črpalk, in sicer pri -20°C. Nizkotemperaturna toplotna črpalka Yutaki S omogoča izstopno temperaturo vode tja do maksimalnih +60°C.

2 leti garancije

Proizvajalec Yutaki izvedb Hitachi na napravo zagotavlja 2 let garancije, z možnostjo podaljšanja. Hitachi Yutaki z
konkurenčno ceno in kvalitetno izdelavo se je uvrstil med našo ponudbo toplotnih črpalk. Po mnenju nas montažerjev Hitachi krasi dobra podpora, parametriziranje individualnih zahtev stranki in servisna mreža. Proizvajalec Yutaki izvedb Hitachi za napravo zagotavlja 2 leti garancije, z možnostjo podaljšanja. Hitachi Yutaki se je s konkurenčno ceno in kvalitetno izdelavo uvrstil med našo ponudbo toplotnih črpalk. Po mnenju nas montažerjev, Hitachi krasi dobra podpora, parametriziranje individualnih zahtev stranki in servisna mreža
Možne izvedbe

Izvedba talnega gretja ALI radiatorjev

Izvedba talnega gretja ALI radiatorjev ter priprava sanitarne vode s 1. krogom.


Ogrevanje objekta s talnim gretjem IN radiatorji

Ogrevanje objekta s talnim gretjem IN radiatorji ter priprava sanitarne vode, z dvema krogoma, z ali brez DHW zalogovnika:


Ogrevanje in hlajenje objekta z pripravo sanitarne vode


Ogrevanje in hlajenje objekta ter priprava sanitarne vode s podporo peči oz. drugega vira

Katalogi in letaki


Tehnične specifikacije notranje enote Yutaki S Combi


Tehnične specifikacije zunanje enote Yutaki S Combi

Prenesite PDF

Funkcije

Usklajenost temperature in nazivne moči

YUTAKI S80 zagotavlja udobje v zahtevnih razmerah, pri nominalnih močeh. Segreva temperaturo vode od 80 °C tudi pri -20 °C.


Pametni kaskadni sistem dveh freonskih krogov


Digitalno krmiljenje Yutaki S80 (z možnostjo brezžičnega vodenja)

Subvencija

Zakaj investicija v toplotno črpalko?

Srce toplotne črpalke je kompresor. Z njegovim delovanjem na raztezanje in krčenje hladilnega plina dobimo fizikalne lastnosti, ki jih s pridom izkoriščamo v ogrevanju ali hlajenju. Ker pozimi želimo ohlajati zunanji plin nam je v interesu da ta kroži v okolju z “visoko temperaturo”. Pridemo do izvedb TČ, kjer hladilni plin hladimo ali z pomočjo zraka, zemlje, ali vode.

Gledano z energetskega stališča je to seveda najprej podtalnica, če je na voljo v zadostni količini in kvaliteti, saj je njena povprečna letna temperatura okoli +10 °C. S takšnimi sistemi dosegamo grelna števila preko 5 – največji prihranek.

Če ni podtalnice in je na voljo dovolj velika prosta površina zemlje, potem lahko izberemo ta vir s polaganjem horizontalnega zemeljskega kolektorja ali vertikalne sonde. Tu dosegamo grelna števila okrog 4. Če ni na voljo nič od prej navedenega, nam še vedno preostane toplotni vir zrak, ki je na voljo v neomejenih količinah. S takšnimi sistemi dosegamo letna grelna števila preko 3,5.

Veliko je prednosti, če izberemo za ogrevanje in pripravo sanitarne vode toplotno črpalko. A zagotovo je najpomembnejše, da s tem zmanjšamo stroške ogrevanja. Ti, ki so z uporabo toplotne črpalke nižji kot so pri konvencionalnih virih energije.

Tukaj preberite več

Niste prepričan kaj je primerno za vas?

Naročite se na brezplačen ogled

Podobni proizvodi

Daikin Altherma

Japonski proizvajalec je pionir v razvoju inverterske tehnologije. Letos je LG ponudil 3. generacijo TČ za stanovanjske objekt in industrijo v samostoječi oz. stenski izvedbi.

Mitsubishi Zubadan

Japonski proizvajalec z visokim zahtevami končnih kupcev ponudi na trgu TČ za delovanje celo pri celo -28°C. Predvsem se uporablja v stanovanjskih objektih.

LG Therma V

Korejski proizvajalec ponuja TČ nove generacije t.i. Therma V kot celovito rešitev za ogrevanja, segrevanja sanitarne vode v kombinaciji z ostalimi viri.

Kaj pravijo naši kupci?

Bauman toplotna črpalka Daikin notranja enota

“Z Daikin Altherma toplotno črpalko sem zelo zadovoljen. Ogrevamo se z talnim gretjem. Hiša ima 180m2, z izolacijo 20cm. Letni stroški elektrike za gospodinjstvo, skupaj z ogrevanjem in pripravo  sanitarne vode so ca. 500€.”

Marko Bauman • Ptuj

Mnenja toplotne črpalke LG Atherma

Celo brez fasade trenutno ogrevamo na toplotno in se splača. Malo sicer dogrejemo v najbolj mrzlih dneh…Odločili smo se zaradi preporočila sosedov, ki LG napravo ne morejo prehvalit.

Darko Ornik • Ljubljana

Zadovoljna stranka Klemen Praprotnik

“Želja je bilo najti alternativo plinu za ogrevanje naše starejše družinske hiše. Z Mitsubishi Zubadan toplotno črpalko ogrevamo z radiatorje v dveh nadstropjih naše hiše in lahko samo rečem, stvar laufa v nulo, investicija se nam je v 6 letih povrnila.

Klemen Praprotnik • Celje

Naročite ogled

Zahtevajte povpraševanje