Servis toplotne črpalke

Servis toplotne črpalke (že od 115€, brez ddv)

Pregled in servis toplotne črpalke izvajmo v širšem okolišu Maribora, Ljubljane in Celja. Stopite v stik in naročite pregled ali servis toplotne črpalke ali si oglejte cenike toplotnih črpalk in naročite novo toplotno črpalko z montažo.

Da bi se izognili nevšečnostim v hladnih zimskih mesecih, priporočamo redno, letno vzdrževanje in servisiranje toplotnih črpalk. Kar se tiče vzdrževanja, lahko za vse poskrbimo mi. 

Katere toplotne črpalke servisiramo

Imamo veliko izkušenj s široko paleto proizvajalcev toplotnih črpalk zato bomo z veseljem  servisirali modele:

 • Daikin
 • Mitsubishi
 • LG
 • Hitachi
 • Panasonic
 • Kronoterm

Ob servisu toplotne črpalke se opravi:

 • pregled, čiščenje in nastavitev sistema
 • preverjanje zračnega filtra
 • preverjanje delovanja ventilatorja in motorja
 • preverjanje kompresorja in hladilne tekočine 
 • preverjanje delovanja termostata
 • preverjanje preostalih delov sistema
 • nadzor hrupa in vibracije in učinkovitosti sistema
 • nadzor učinkovitosti sistema

Lokacije servisov

Ljubljana, Maribor, Celje, Ptuj, Kranj, Domžale, Laško, Novo Mesto, Ormož, Slovenska Bistrica, Postojna, Grosuplje, Krško, itd.

  Dobava toplotne črpalkeServis toplotne črpalke

  servis toplotne črpalke

  Zakaj je nujno opravljati redne servise toplotnih črpalk?

  Neredno servisiranje toplotnih črpalk lahko prinese več težav in nevarnosti, kot si morda predstavljate. Toplotne črpalke so ključna komponenta za zagotavljanje udobnega bivalnega okolja, saj omogočajo energetsko učinkovito ogrevanje in oskrbo s toplo vodo. Vendar pa, če jih ne vzdržujemo pravilno, se lahko srečamo z naslednjimi težavami:

   

  1. Povečana poraba električne energije

  Nepravilno vzdrževane toplotne črpalke porabijo več električne energije, kar se odraža v višjih računih za elektriko. Nekaj dejavnikov, ki lahko vplivajo na povečano porabo elektrike:

  Nivo hladilnega sredstva: Če toplotna črpalka ni pravilno napolnjena s hladilnim sredstvom, bo morala delovati dlje, da doseže želeno temperaturo, kar poveča porabo električne energije.
  Umazanija: Kondenzatorji in izparilniki toplotne črpalke lahko postanejo umazani, kar zmanjšuje učinkovitost izmenjave toplote in povečuje porabo
  Starost sistema: Starejše toplotne črpalke običajno postanejo manj učinkovite in zahtevajo več energije za ogrevanje.

   

  2. Okvare toplotne črpalke in nepotrebna popravila

  Brez rednega vzdrževanja se lahko pojavijo okvare, kar lahko privede do dragih popravil. To lahko vključuje tudi čiščenje izmenjevalcev zunanje enote toplotne črpalke.

  Da se doseže boljše delovanje in se zmanjša tveganje za okvare, je ključno izvajanje rednega vzdrževanja in servisiranja toplotne črpalke. To vključuje čiščenje izmenjevalcev toplote, pregled električnih komponent in preverjanje delovanja elektromotorjev. Poleg tega je pomembno pravočasno prepoznati morebitne napake ali obrabo komponent in jih ustrezno popraviti ali zamenjati.

   

  3. Zmanjšana življenjska doba

  Toplotne črpalke, ki niso redno vzdrževane, imajo krajšo življenjsko dobo. Z rednim servisiranjem lahko podaljšate življenjsko dobo svoje naprave.

  Korozija in obraba komponent toplotne črpalke: Če toplotna črpalka ni redno vzdrževana, se lahko na različnih komponentah sistema pojavi korozija in obraba. Na primer, izmenjevalci toplote (kondenzatorji in izparilniki) lahko zaradi umazanije ali oksidacije postanejo manj učinkoviti, kar zmanjšuje učinkovitost celotnega sistema. Poleg tega se lahko obrabijo tudi električne komponente, kot so motorji, kar lahko privede do okvar.

  Povečana obraba kompresorja toplotne črpalke: Kompresor je ključna komponenta toplotne črpalke, ki stiska hladilno sredstvo in ustvarja potrebno temperaturno razliko za ogrevanje ali hlajenje. Če kompresor ni redno vzdrževan in čiščen, se lahko zaradi umazanije in obrabe poveča možnost okvare. To lahko vodi do težav pri delovanju in zmanjšanju življenjske dobe kompresorja.

  Povečana obremenitev sistema: Toplotna črpalka, ki ni redno vzdrževana, lahko postane manj učinkovita pri ogrevanju ali hlajenju, kar lahko povzroči, da deluje dlje in s povečano obremenitvijo. To lahko vodi do povečane obrabe komponent sistema in skrajšane življenjske dobe.

   

  4. Ohranjanje energetske učinkovitosti toplotne črpalke

  Z rednim vzdrževanjem in servisiranjem toplotne črpalke se ohranja njen učinkovitost in delovanje, kar preprečuje morebitne težave in omogoča manjše stroške popravil. S tem se zmanjša potreba po drastičnih popravilih ali celo zamenjavi sistema, kar na dolgi rok pomeni manjše stroške in večje udobje pri ogrevanju ali hlajenju vašega doma.

  Preventivno vzdrževanje: Redni servis toplotnih črpalk vključuje preventivno vzdrževanje in pregled naprave. Med temi pregledi se identificirajo morebitne težave ali obraba komponent, še preden povzročijo večje okvare. To pomeni, da se lahko problemi rešijo v zgodnjih fazah, preden postanejo dražji in obsežnejši za popravilo.

  Čiščenje in vzdrževanje: Čiščenje in vzdrževanje toplotnih črpalk vključuje tudi čiščenje izmenjevalcev toplote (kondenzatorji in izparilniki) ter drugih komponent sistema. To ohranja učinkovitost sistema in preprečuje, da bi se komponente zamašile ali korodirale, kar lahko povzroči težave in okvare.

  Pravočasna zamenjava obrabljenih delov: Med servisom se prepoznavajo obrabljeni deli, kot so filtri, tesnila, jermeni itd., ki se lahko zamenjajo ali vzdržujejo. Pravočasna zamenjava obrabljenih delov preprečuje, da bi se problem poslabšal in pripeljal do večjih stroškov popravila.

  Natančno diagnosticiranje težav: Strokovnjaki za toplotne črpalke lahko med rednim servisiranjem natančno diagnosticirajo morebitne težave ali neskladnosti v delovanju sistema. To omogoča, da se težave rešijo na učinkovit in stroškovno ugoden način.

  Podaljšanje življenjske dobe: Redno vzdrževane toplotne črpalke običajno trajajo dlje, kar pomeni, da ne boste samo prihranili pri stroških popravil, temveč tudi podaljšali življenjsko dobo vaše naprave.

   

  5. Manjši stroški popravil

  Redni servis toplotnih črpalk je stroškovno učinkovit, saj preprečuje večje okvare, ki bi zahtevale drage popravke. To vključuje tudi preverjanje in vzdrževanje različnih komponent, kar zmanjšuje tveganje za večje finančne izdatke.

   

  Pregled in servis toplotnih črpalk

  Svetujemo tudi pri izbiri optimalne toplotne črpalke za vaš dom

  Ponudba toplotnih črpalk

  Daikin Altherma

  Japonski proizvajalec Daikin je pionir v razvoju inverterske tehnologije. Letos je  Daikin ponudil 3. generacijo toplotne črpalke za stanovanjske objekte in industrijo v samostoječi in stenski izvedbi.

  Mitsubishi Zubadan

  Japonski proizvajalec toplotnih črpalk za zahtevnejše kupce. Toplotne črpalke Mitsubishu Zubadan se ponašajo z učinkovitim delovanjem do -28°C. Uporablja se predvsem v stanovanjskih objektih.

  LG Therma V

  Korejski proizvajalec ponuja toplotne črpalke nove generacije Therma V, kot celovito rešitev ogrevanja bivalnih prostorov in sanitarne vode v kombinaciji z ostalimi viri. Gre za varčne toplotne črpalke.

  Kaj pravijo naši kupci?

  Bauman toplotna črpalka Daikin notranja enota

  “Nakup toplotne črpalke Daikin Altherma je bil zadetek v polno. Ogrevamo se z talnim gretjem, hiša ima 180m2, z izolacijo 20cm. Letni stroški elektrike za gospodinjstvo, skupaj z ogrevanjem in pripravo  sanitarne vode je zgolj 500€.”

  Marko Bauman, Ptuj

  Mnenja toplotne črpalke LG Atherma

  “Celo brez fasade se trenutno ogrevamo na toplotno črpalko. Za podjetje KLIMIT in toplotno črpalko LG smo se odločili po priporočilu in izredno smo zadovoljni z montažo in delovanjem.

  Darko Ornik, Ljubljana

  Zadovoljna stranka Klemen Praprotnik

  “Pred nakupom toplotne črpalke smo našo starejšo hišo ogrevali s plimon. Odločili smo se za Mitsubishi Zubadan visokotemperaturno toplotno črpalko, s katero ogrevamo radiatorje. Izkoristili smo tudi nepovratna sredstva EKO Sklada. Investicija se nam je povrnila že po 6 letih.

  Klemen Praprotnik, Celje

  Na voljo smo za brezplačen posvet

  2 Comments
  1. Pozdravljeni, zanima me katero toplotno črpalko svetujete za gosto naseljeno naselje, torej najtišjo možno toplotno? Iz vseh ponujenih znamk katere znamke in modeli prednjačijo? Lp. Stanko

   1. Pozdravljen, proizvajalci toplotnih črpalk zadnja leta velik povdarek dajajo na glasnost (decibele) zunanje enote. Recimo avstrijska zakonodaja je bolj zahtevnih, od 22h-6h nizki dB. Generalno velja da večja kot je zunanja enota toplotne črpalke, torej izparilec/kondenzator (odvisno od načina delovanja) toplotna lahko tišje deluje. Naše zastopane toplotne črpalke imajo način zmanjšanja moči, recimo ponoči, ali kar nasplošno. Recimo Panasonic toplotni črpalki lahko nastavite 3 načine (1. način zmanjša glasnost ventilatorjev, 2. način 1. ventilator+kompresor, 3. način vse skupaj). V tem primeru razmislite o nekoliko več rezerve pri nakupu moči toplotne črpalke. Različni proizvajalci omogočajo tako programsko kot fizično (z zatiči) omejitev moči in pdn. Več informacij preko telefona oz. srečanja z vami.

  Leave a reply

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja