LG Therma V

LG Therma V

LG Therma V je najsodobnejša toplotna črpalka voda-zrak japonskega proizvajalca LG za celovite energijske rešitve. Gre za toplotne črpalke zasnovane na varčnosti in dolgoročnosti. Uporablja se pri prenovah, novogradnjah, za talno ogrevanje, radiatorsko ogrevanje, vse do konvektorjev ter do priprave sanitarne vode. Kombinirati jo je mogoče z različnimi viri (solarni kolektorji itd.).

Izvedba LG Therma V je možna v SPLIT inverterski tehnologiji kot v MONOBLOKU.

Glavne značilnosti

 • Primerna za stanovanja in hiše
 • Visoka tehnologija inverterja
 • Okolju prijazno hladilno sredstvo R32
 • Visoka energijska učinkovitost (SCOP 4,45)
 • Energijski razred A+++
 • Učinkovitost pri nižjih temperaturah (100% pri -7°C)
 • Visoka temperatura izhodne vode (Heating LWT 15 – 65°C)
 • Za uporabo preprost krmilnik, + Wi-Fi rešitev (Amart ThinQ)
Glavne prednosti

Udobje

V primeru prenove oz. novogradnje vam svetujemo talno gretje. Vedno je kdo v družini zmrzljive narave in prav prijetna temperatura iz tal omogoča polno udobje v mrzlih zimskih dneh. Tudi v primeru klasičnega radiatorskega ogrevanja sta udobje in visoka temperatura radiatorjev zagotovljena.

Strošek ogrevanja

Toplotna črpalka Therma V omogoča nižjo porabo od ostalih alternativ ogrevanja. Seveda je vselej odvisno od parametrov izolacije, izolacijskih mostov, prostora kjer se nahajajo enote, moči toplotne črpalke in pdn. Nehvaležno je govoriti o zneskih v kolikor nismo analizirali obstoječih pogojev.

Atraktiven videz

Tako notranje kot zunanje enote so dizajnirane z veliko mero občutka in estetike. Notranja enota je lična in nemoteča. Obstajajo primeri izvedbe tudi v kopalnicah. Čeprav se notranji deli nahajajo v kurilnicah in predprostorih dajejo občutek estetike in tehnične izpopolnjenosti.

A+++ učinkovitost

LG toplotna črpalka deluje v najvišjim energijskem razredu in omogoča visoko učinkovitost krepko pod (-) minusom. Inverterska in split tehnologija LG so med najbolj izpopolnjenimi in omogočajo vbrizgavanja hladilnega medija s povratnimi zankami pod visokimi temperaturami.

Izstopna temperatura

V izvedbi nizkotemperaturne toplotne črpalke se izstopna temperatura lahko ogreje vse do max +57°C, dokler pri visokotemperaturni LG enotah izstopna temperatura vode omogoča ogrevanje tja do max +80°C.

 3 leta garancije

Proizvajalec za napravo zagotavlja 3 let garancije in hkrati omogoča podaljšano garancijo LG kompresorja na 10 let. LG kot eden vodilnih proizvajalcev in pionir na področju toplotnih črpalk s svojo LG THERMA V zagotovo za nas montažerje sodi v ožji izbor naše ponudbe. 
Možne izvedbe

Nova gradnja hiše / prenova tal

V izvedbah pri novogradnjah se uporablja tako nizko temperaturna TČ monoblok oz. split sistem. Za therma V črpalke je možno ogrevanje in hlajenje.


Prenovljena hiša

THERMA V se enostavno poveže z vašim obstoječim sistemom ogrevanja in tako prispeva k zmanjšanju stroškov in udobju. Visoko temperaturna toplotna črpalka THERMA V tako popolnoma nadomesti obstoječi kotel s pripravo vode z temperaturo 80°C.

Katalogi in letaki

MONOBLOK

 • Kapaciteta: 3/5/7/9/12/14/16kW
 • A-razred vodna črpalka (vsi modeli)
 • MCS (UK), NF-Pac (France) Certifikat (vsi modeli)
 • Max temperatura izstopne vode: 55°C
 • Vgrajen senzor tlaka

Prenesite PDF


DELJENA IZVEDBA

 • Kapaciteta: 3/5/7/9/12/14/16kW
 • A-razred vodna črpalka (3/5/7kW)
 • MCS (UK), NF-Pac (France) Certifikat (9/12/14/16kW)
 • Max temperatura izstopne vode: 55°C
 • Vgrajen senzor tlaka

Prenesite PDF


VISOKOTEMPERATURNA IZVEDBA

 • Kapaciteta: 16kW
 • NF-Pac (France) CertifikatMax
 • Temperatura izstopne vode: 80°C
 • Vgrajen senzor tlaka

Prenesite PDF

Funkcije

Učinkovita in zanesljiva

Energetsko učinkovita vodna črpalka

THERMA V je opremljena z visoko učinkovito vodno črpalko A-razred in kaže višjo energetsko učinkovitost v primerjavi z drugimi blagovnimi znamkami (Pogoji : Temp. okolice -2°C / Temp. izstopne vode. 55°C).


Zanesljivost pri nizkih temperaturah

THERMA V zanesljivo deluje dobro pri nizkih temperaturah.


Toplotni izmenjevalec odporen proti koroziji

Za preprečitev korozije je LG-jev aluminijasti izmenjevalec zunanje enote prevlečen z zlato epoksi protikorozijsko zaščito. Ta ohranja odlične lastnosti prenosa toplote daljše časovno obdobje, medtem ko izmenjevalci brez Gold Fin™ zaščite postopoma izgubijo učinkovitost zaradi površinske korozije. Gold Fin™ je idealen za bolj onesnažena območja in območja, ki so izpostavljena slani morski vodi.


Priročna in udobna

Tihi način

Uporabnik lahko preprosto zniža nivo hrupa z dalinjskim upravljalcem.


Vklop/Izklop način

Uporabnik lahko enostavno nastavi urnik za vklop/izklop.


Vremensko pogojen način

V kolikor uporabnik izbere ta način, se bo nastavljena temperatura samodejno prilagajala zunanji temperaturi. V primeru znižanja zunanje temperature se automatsko poveča potrebna grelna kapaciteta za prostore. Zagotovljeno je udobno in stabilno delovanje, neodvisno od vremenskih razmer.V kolikor uporabnik izbere ta način, se bo nastavljena temperatura samodejno prilagajala zunanji temperaturi. V primeru znižanja zunanje temperature se avtomatsko poveča potrebna grelna kapaciteta za prostore. Zagotovljeno je udobno in stabilno delovanje, neodvisno od vremenskih razmer.


Delovanje v sili

Tudi v primeru nenadne okvare, THERMA V zagotavlja stabilno delovanje ogrevanja z uporabo 2 korakov nadzora v sili.

Subvencija

A ste vedeli, da država za toplotno črpalko trenutno subvencionira do 2.500€?

Zakaj se TČ uvršča med alternativen in obnovljiv način ogrevanja?

Srce toplotne črpalke je kompresor. Z raztezanjem in krčenjem hladilnega plina dobimo fizikalne lastnosti, ki jih s pridom izkoriščamo pri ogrevanju ali hlajenju. Ker pozimi želimo ohlajati zunanji plin, je v našem interesu, da ta kroži v okolju z “visoko temperaturo”. S TČ hladilni plin hladimo s pomočjo zraka, zemlje, ali vode.

Gledano z energetskega stališča je to seveda najprej podtalnica, če je na voljo v zadostni količini in kvaliteti, saj je njena povprečna letna temperatura okoli +10 °C. S takšnimi sistemi dosegamo grelna števila preko 5 – največji prihranek.

Če podtalnice ni in je na voljo dovolj velika prosta površina zemlje, potem lahko izberemo ta vir s polaganjem horizontalnega zemeljskega kolektorja ali vertikalne sonde. Tu dosegamo grelna števila okrog 4. Če nimamo na voljo nobenega od prej navedenih virov, nam še vedno preostane toplotni vir zrak, ki je na voljo v neomejenih količinah. S takšnimi sistemi dosegamo letna grelna števila preko 3,5.

Če izberemo za ogrevanje in pripravo sanitarne vode toplotno črpalko, ima ta veliko prednosti. Zagotovo je najpomembnejša ta, da s tem zmanjšamo stroške ogrevanja, ki so z uporabo toplotne črpalke nižji kot pri konvencionalnih virih energije.

Tukaj preberite več

Niste prepričan kaj je primerno za vas?

Naročite se na brezplačen ogled

Podobni proizvodi

Daikin Altherma

Japonski proizvajalec je pionir v razvoju inverterske tehnologije. Letos je LG ponudil 3. generacijo TČ za stanovanjske objekt in industrijo v samostoječi oz. stenski izvedbi.

Mitsubishi Zubadan

Japonski proizvajalec z visokim zahtevami končnih kupcev ponudi na trgu TČ za delovanje celo pri celo -28°C. Predvsem se uporablja v stanovanjskih objektih.

LG Therma V

Korejski proizvajalec ponuja TČ nove generacije t.i. Therma V kot celovito rešitev za ogrevanja, segrevanja sanitarne vode v kombinaciji z ostalimi viri.

Kaj pravijo naši kupci?

Bauman toplotna črpalka Daikin notranja enota

Z Daikin Altherma toplotno črpalko sem zelo zadovoljen. Ogrevamo se z talnim gretjem. Hiša ima 180m2, z izolacijo 20cm. Letni stroški elektrike za gospodinjstvo, skupaj z ogrevanjem in pripravo  sanitarne vode so ca. 500€.”

Marko Bauman • Ptuj

Mnenja toplotne črpalke LG Atherma

Celo brez fasade trenutno ogrevamo na toplotno in se splača. Malo sicer dogrejemo v najbolj mrzlih dneh…Odločili smo se zaradi preporočila sosedov, ki LG napravo ne morejo prehvalit.

Darko Ornik • Ljubljana

Zadovoljna stranka Klemen Praprotnik

Želja je bilo najti alternativo plinu za ogrevanje naše starejše družinske hiše. Z Mitsubishi Zubadan toplotno črpalko ogrevamo z radiatorje v dveh nadstropjih naše hiše in lahko samo rečem, stvar laufa v nulo, investicija se nam je v 6 letih povrnila.

Klemen Praprotnik • Celje

Naročite ogled

Zahtevajte povpraševanje